• by:
  • December 20th, 2021
  • Category: nieuws

  Made in: Starter van de week, LinkDistrict


  Made in: Starter van de week, LinkDistrict

  HAACHT – Aan de Wespelaarsesteenweg in Haacht is recent LinkDistrict van start gegaan. De ontmoetingsplek voor bedrijven en medewerkers, in eigendom van ondernemers Philip Willems en Inge Godts, is onze starter van de week.
  LinkDistrict Haacht  Bron: made-in.be

  Het gebouw aan de Wespelaarsesteenweg was in het verleden eigendom van de vzw Gezondheidscentrum Haacht en fungeerde als centrum voor gezondheidspromotie, curatieve en preventieve geneeskunde. Leerlingen van de scholen uit de omgeving kwamen langs voor hun medisch toezicht.  In 2018 werd de vzw ontbonden en het pand verkocht.

  Potentieel

  De nieuwe eigenaars van het pand, Philip Willems en Inge Godts, vormden het gebouw om tot een moderne ontmoetingsplek voor vergaderingen, creatieve brainstormsessies, klantenevents en teambuildingactiviteiten.  Philip is bouwkundig ingenieur en als ondernemer gespecialiseerd in grote gevelbouw- en staalengineering projecten. “Ik had zin om nog een eigen project te realiseren en zag potentieel in het oude gebouw”, zegt Philip hierover.  Inge is actief als zelfstandig trainer en business coach en is gespecialiseerd in leiderschap programma’s en teambuilding.  Zij zag het gebouw als een fantastische plek voor haar eigen activiteiten, maar ook om er interessante activiteiten te organiseren voor andere professionals en collega-ondernemers.  In samenwerking met ARCERO Architecten uit Haacht kreeg het voormalige gezondheidscentrum een moderne architecturale look met een ruimtelijk gevoel.  De make-over van het gebouw duurde iets meer dan 3 jaar.

  Brug tussen fysiek en digitaal

  Door de gunstige ligging richt LinkDistrict zich op bedrijven en medewerkers uit binnen-en buitenland.  De initiatiefnemers Philip Willems en Inge Godts zijn beiden gefascineerd door het nieuwe werken en vergaderen en wilden dit absoluut integreren in de inrichting van LinkDistrict.  “De shift naar remote werken is een goede zaak, en de vele voordelen ervan werden duidelijk ervaren tijdens de lockdown.   Maar er is een keerzijde aan dit hybride werkmodel”, weet Inge.  “Volgens een Microsoft-studie uit 2020, waaraan 60.000 medewerkers deelnamen, blijkt dat de langetermijn innovatie erop achteruit gaat bij het hybride werken.  Gezamenlijk creatief denken is moeilijk op afstand en vraagt om een uiterst sterke dialoog tussen medewerkers.  Bedrijven zullen moeten blijven investeren in ruimte en technologie om de brug te slaan tussen de fysieke en digitale wereld.”

  Tot 30 personen

  LinkDistrict heeft een capaciteit van 30 personen, en telt 6 moderne ingerichte ruimtes die je met elkaar kan verbinden, een keuken, terras en een mooie tuin. Ook de laatste technologische snufjes werden voorzien zoals domotica, toegangscontrole, snel internet, smart screens, smartbord met LED touchscreen, airco en klimaatregeling, parking met elektrische laadpalen enz.   Er is voldoende parkeermogelijkheid aan het gebouw en in de nabije omgeving. LinkDistrict ontwikkelt en begeleidt teambuilding activiteiten van A tot Z. Cateraars uit de regio Haacht verzorgen het horecaluik.

  Willems Building & Engineering

  Na een professionele carrière van meer dan 25 jaar bij verschillende bedrijven uit de bouwsector richtte Philip Willems zijn eigen bedrijf op om ingenieursdiensten en gespecialiseerd advies aan te bieden. Philip is Bouwkundig Ingenieur en gepassioneerd door moderne architectuur. Als zaakvoerder van Willems Building & Engineering is hij gespecialiseerd in grote gevelbouw- en staalprojecten. Zijn bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een team van 5 ingenieurs in België en 5 ingenieurs die aan de slag zijn in Noord Macedonië.

  “De focus ligt voornamelijk op het ontwerp en de studie van de gebouwschil waar aluminium, glas en staal als het ware de kledij van het gebouw vormen en zorgen voor de moderne uitstraling ervan. Hierbij wordt naast de stabiliteit van de gevel ook gekeken naar de akoestiek, de thermische isolatie, de brandwerendheid, en de vele andere eigenschappen die men tegenwoordig van een hedendaags gebouw eist. Een voorbeeld hiervan is de SKY TOWER ONE vlakbij het station van Oostende. De volledige gevel werd mee ontworpen en nu denken we met de klant mee om ook het onderhoud van de gevel in goede banen te leiden en hiervoor de nodige voorzieningen te treffen, zegt Philip nog.

  FACILITO

  Inge Godts heeft een lange carrière opgebouwd in hr-management en consultancy. Einde 2016 zei de onderneemster haar loopbaan vaarwel en startte een eigen training-en coachingbedrijf op.  Met haar bedrijf FACILITO begeleidt Inge cultuurverandering en leiderschapstrajecten voornamelijk voor industriële- en technische omgevingen.  Godts werkt op alle niveaus van een organisatie, gaande van senior directors, managementteams tot en met de medewerkers van de operationele werkvloer.   Daarnaast ontwikkelt en begeleidt Inge alle teambuilding activiteiten bij LinkDistrict.  Zelf heeft ze talrijke opleidingen gevolgd om teams beter te begeleiden en is ze geaccrediteerd in InsightsDiscovery, MBTI,  Leaderschip Architect en ICF Coaching  . Inge is ook verbonden als onderzoeker aan het Expertise centrum Inclusive Society van de UCLL Hogeschool.  LinkDistrict Haacht  LinkDistrict Haacht
  Exclusieve vergaderruimten, event venue en teambuilding
  Contact
  Wespelaarsesteenweg 67
  3150 Haacht