• by:
    • December 20th, 2021
    • Category: nieuws

    Made in: Starter van de week, LinkDistrict


    Made in: Starter van de week, LinkDistrict

    HAACHT – Aan de Wespelaarsesteenweg in Haacht is recent LinkDistrict van start gegaan. De ontmoetingsplek voor bedrijven en medewerkers, in eigendom van ondernemers Philip Willems en Inge Godts, is onze starter van de week.
    LinkDistrict Haacht



    Bron: Made in Be – 13 december 2021

    Het gebouw aan de Wespelaarsesteenweg was in het verleden eigendom van de vzw Gezondheidscentrum Haacht en fungeerde als centrum voor gezondheidspromotie, curatieve en preventieve geneeskunde. Leerlingen van de scholen uit de omgeving kwamen langs voor hun medisch toezicht.  In 2018 werd de vzw ontbonden en het pand verkocht.

    Potentieel

    De nieuwe eigenaars van het pand, Philip Willems en Inge Godts, vormden het gebouw om tot een moderne ontmoetingsplek voor vergaderingen, creatieve brainstormsessies, klantenevents en teambuildingactiviteiten.  Philip is bouwkundig ingenieur en als ondernemer gespecialiseerd in grote gevelbouw- en staalengineering projecten. “Ik had zin om nog een eigen project te realiseren en zag potentieel in het oude gebouw”, zegt Philip hierover.  Inge is actief als zelfstandig trainer en business coach en is gespecialiseerd in leiderschap programma’s en teambuilding.  Zij zag het gebouw als een fantastische plek voor haar eigen activiteiten, maar ook om er interessante activiteiten te organiseren voor andere professionals en collega-ondernemers.  In samenwerking met ARCERO Architecten uit Haacht kreeg het voormalige gezondheidscentrum een moderne architecturale look met een ruimtelijk gevoel.  De make-over van het gebouw duurde iets meer dan 3 jaar.

    Brug tussen fysiek en digitaal

    Door de gunstige ligging richt LinkDistrict zich op bedrijven en medewerkers uit binnen-en buitenland.  De initiatiefnemers Philip Willems en Inge Godts zijn beiden gefascineerd door het nieuwe werken en vergaderen en wilden dit absoluut integreren in de inrichting van LinkDistrict.  “De shift naar remote werken is een goede zaak, en de vele voordelen ervan werden duidelijk ervaren tijdens de lockdown.   Maar er is een keerzijde aan dit hybride werkmodel”, weet Inge.  “Volgens een Microsoft-studie uit 2020, waaraan 60.000 medewerkers deelnamen, blijkt dat de langetermijn innovatie erop achteruit gaat bij het hybride werken.  Gezamenlijk creatief denken is moeilijk op afstand en vraagt om een uiterst sterke dialoog tussen medewerkers.  Bedrijven zullen moeten blijven investeren in ruimte en technologie om de brug te slaan tussen de fysieke en digitale wereld.”

    Tot 30 personen

    LinkDistrict heeft een capaciteit van 30 personen, en telt 6 moderne ingerichte ruimtes die je met elkaar kan verbinden, een keuken, terras en een mooie tuin. Ook de laatste technologische snufjes werden voorzien zoals domotica, toegangscontrole, snel internet, smart screens, smartbord met LED touchscreen, airco en klimaatregeling, parking met elektrische laadpalen enz.   Er is voldoende parkeermogelijkheid aan het gebouw en in de nabije omgeving. LinkDistrict ontwikkelt en begeleidt teambuilding activiteiten van A tot Z. Cateraars uit de regio Haacht verzorgen het horecaluik.



    LinkDistrict Haacht
    Exclusieve vergaderruimten, event venue en teambuilding
    Contact
    Wespelaarsesteenweg 67
    3150 Haacht